Maraton cinefil de weekend! „Remember MECEFF «7+1»“ pune stăpânire pe Sala Traube

Medieşenii vor putea revedea, la sfârşitul acestei săptămâni, peliculele premiate până acum în cadrul Festivalului de Film al Europei Centrale (MECEFF).

Sâmbătă vor fi prezentate la Sala Traube filmele câştigătoare la ediţiile din 2015 şi 2014. Duminică, în aceeaşi locaţie, iubitorii filmului vor putea vedea sau revedea proiecţiile câştigătoare din perioada 2011-2013.

 

Retrospectiva REMEMBER MECEFF “7+1” la Mediaș, pe 11 si 12 iunie

11 – 12 iunie 2016

Succesul cultural, artistic, mediatic și organizatoric al celor cinci editii anterioare MECEFF “7+1”, conform publicului cinefil, criticilor și jurnaliștilor de film, personalităților culturale invitate, al presei naționale și internationale prezente, ne impulsionează să organizăm o retrospectivă premergătoare ediției a VI-a, intitulată Remember MECEFF „7+1”, care va avea loc la Mediaș, în perioada 11 – 12 iunie 2016.

 

Pentru prima dată, MEDIAŞ CENTRAL EUROPEAN FILM FESTIVAL „7+1” meceff.ro AJUNGE ȘI LA BUCUREȘTI cu o retrospectivă a festivalului de la Mediaș

Programul a fost extins pentru perioada 24 - 27 septembrie 2015, la Muzeul Municipiului București și la Muzeul Țăranului Român.

La București va fi prezentat filmul câștigător al marelui premiu, o selecție de capodopere cinematografice dedicate comemorării centenarului Primului Război Mondial, un program de filme clasice în limba idiș restaurate și trei expoziții de fotografie și afișe pe tema Marelui Război.

 

MeCEFF 2015 - vazut de James Ulmer, membru al juriului

Anul acesta am participat pentru a cincea oară la festivalul de film MeCEFF Mediaş, fiind pentru a treia oară un membru al juriului. Puţini jurnalişti din ţara mea natală, SUA, au aflat de existenţa acestei bijuterii de festival. Filmele prezentate la MeCEFF sunt alese personal de către regizorul Radu Gabrea, iar festivalul este deschis oaspeţilor aleşi de către domnia sa, în stilul festivalului Telluride din SUA. Însă MeCEFF are şi o componentă publică prin faptul că filmele de deschidere şi închidere sunt prezentate în piaţa publică a acestui mic oraş transilvănean. Printre cele mai importante provocări pe care le înfruntă acest festival sunt moduri noi de a atrage atât studenţii din regiune, cât şi publicul larg pentru a face cunoscute comorile sale.

 

MECEFF „7+1” 2015: TROFEUL FESTIVALULUI MERGE ÎN UNGARIA. „ORAȘUL CÂINILOR” CÂȘTIGĂ MARELE PREMIU

Sâmbătă, 5 septembrie, s-a încheiat cea de-a cincea ediție Mediaş Central European Film Festival (MECEFF) „7+1”, unicul festival de film competitiv si tematic dedicat țărilor central europene.

 Între 01 și 05 septembrie, orașul Mediaș a găzduit în Piața Primăriei, Sala Traube, Cinema Mediensis, Sinagogă și Centrul de Urbanism și Incubator de Afaceri pentru IMM-uri, proiecțiile și evenimentele speciale din cadrul ediției a V-a a MECEFF „7+1”.

Peste 10.000 de spectatori: oameni ai locului, cinefili prezenți din toată țara, artiști proeminenți, critici și jurnaliști de film, turiști străini au primit cu entuziasm filmele premiate național în 2014 în Austria, Cehia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria, acum în competiția MECEFF „7+1”; 26 de capodopere cinematografice din patrimoniul universal pe tema PRIMULUI RĂZBOI MONDIAL; filmele venind din țara invitată special în acest an, Franța, medalionul omagiu – Mircea Veroiu și filmele în limba Yiddish, adevărate comori ale cinema-ului universal.

 

Mari filme despre Marele Razboi, la editia a V-a a MECEFF "7+1", 2015

Deja devenit un festival recunoscut în peisajul cinematografic și cultural european, Mediaș Central European Film Festival (MECEFF) "7 + 1" a primit anul acesta marca EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe), a Uniunii Europene care certifica înalta ținută artistică și importanța europeană a acestui festival de film cu un impact semnificativ la nivel local, național și internațional. Mesajul EFFE pentru MeCEFF "7+1" este: "Prin dezvoltarea comunității și creativității în țările europene, echipa festivalului face din Europa un loc mai bun!"

 

Ediția a V-a MECEFF 7+1: Primul Război Mondial

Organizat la Mediaș, festivalul (1-5 septembrie) are în competiția principală cele mai bune filme ale anului 2014 din țările participante: Austria, Cehia, Polonia, Ungaria, România, Slovacia, Slovenia.

Fiecare țară își desemnează, prin premii, peliculele reprezentative. Lungmetrajul românesc este QED – Quod Erat Demonstrandum, regizat de Andrei Gruzsniczki. 

 

Ediția a V-a a MECEFF „7+1”, 1 - 5 septembrie la Mediaș MECEFF “7+1” la București, între 24 și 27 septembrie

Cea de-a cincea ediţie Mediaş Central European Film Festival (MECEFF) “7+1”, unicul festival competitiv și tematic consacrat cinematografiilor ţărilor central europene, va avea loc în perioada 01 - 05 septembrie la Mediaș, județul Sibiu, și între 24 – 27 septembrie în București, la Muzeul Municipiului București.

După patru ediții (2011, 2012, 2013, 2014) de un succes incontestabil, în opinia celor peste 60.000 de spectatori și 600 de invitați (regizori, actori, scenariști, critici de film, distribuitori, jurnaliști, personalități culturale, oficialități, s.a.), ediția a V-a, 2015 își propune deopotrivă să confirme și să continue în același spirit: 48 de filme de lungmetraj, scurtmetraj și documentar din cele șapte țări central europene (cifra “7” în logo), din țara invitată special, Franța (cifra “1”), dar și filme tematice valoroase din patrimoniul cinematografic universal.

 

MECEFF “7+1”, EDIȚIA A V-A, 2015

Cea de-a cincea ediţie MECEFF “7+1” – Mediaş Central European Film Festival “7+1”, unicul festival competitiv și tematic consacrat cinematografiilor ţărilor vecine cu România, din aşa zisul perimetru al „Europei Centrale”, va avea loc la Mediaș, județul Sibiu, în perioada 01 - 05 septembrie și între 24 – 27 septembrie în Bucuresti.

 

După patru ediții (2011, 2012, 2013, 2014) ce s-au bucurat de mult succes – peste 60.500 de spectatori și 600 de invitați (regizori, actori, scenariști, critici de film, distribuitori, alți specialiști din cinematografie, jurnaliști, personalități culturale, oficialități), cea de-a cincea ediție își propune, deopotrivă, să confirme dar și să continue în același spirit: peste 40 de filme de lungmetraj, scurtmetraj şi documentar, din cele șapte țări central-europene (Austria, Cehia, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Ungaria) și nu numai.

 

MECEFF “7+1”, printre cele mai bune festivaluri din Europa onorate cu Marca EFFE 2015-2016

EFFE este mândru să anunțe rezultatele celor mai bune festivaluri din Europa onorate cu marca EFFE 2015-2016. În urma unui proces intens de evaluare din partea unui juriu internațional constituit din experți naționali, 761 de festivaluri din 31 de țări fac acum parte din prima generație de festivaluri Marca EFFE. Puteți accesa toate festivalurile Marca EFFE aici. Ghidul online pentru festivaluri europene 2015-2016 va fi disponibil la începutul verii.

 

MECEFF „7+1” 2014: TROFEUL FESTIVALULUI MERGE ÎN REPUBLICA CEHĂ. LUMINIȚA GHEORGHIU PRINTRE LAUREAȚII SERII

Sâmbătă, 6 septembrie, s-a încheiat cea de-a patra ediție a MECEFF „7+1” – Mediaş Central European Film Festival, singurul eveniment din România dedicat în exclusivitate cinema-ului din acest perimetru geografic.

Vreme de cinci zile – festivalul a avut loc în perioada 2-6 septembrie – Piața Primăriei, Sala Traube, Cinema Mediensis, Sinagoga și Centrul de Urbanism si Incubator de Afaceri pentru IMM-uri au găzduit evenimentele speciale și proiecțiile din cadrul MECEFF: cele mai bune filme din spațiul Europei Centrale și de Est; filme românești altfel; filme restaurate în limba Yiddish, adevărate comori ale cinema-ului universal; filme de referință ale cinema-ului spaniol de ieri și de azi; expoziții și simpozioane.

 

MECEFF 2014: RECORD DE SPECTATORI ÎN PRIMA JUMĂTATE A FESTIVALULUI!

Cea de-a patra ediție a MECEFF – Mediaş Central European Film Festival, singurul eveniment din România dedicat în exclusivitate cinema-ului din acest perimetru geografic, a ajuns astăzi la jumătate.

Marți, 2 septembrie, concertul susţinut de Hakeshet Klezmer Band din Oradea a dat startul Galei de deschidere prezentate de directorul festivalului, actrița Victoria Cociaș, împreună cu actorul Constantin Cotimanis, lansând cea de-a patra ediție a MECEFF „7+1”. 

 
 

Newsletter